2011-03-06 19:27:25• hírek • Balog Anita

Otthonában verte az Aradot a VSK

Bukarest döntött: Final Fourt rendezhet a VSK Szatmárnémetiben.

Harminc fős szatmári drukkercsapat kísérte el a VSK lányait Aradra, ahol a kosarasoknak az idei legnagyobb ellenféllel, a drukkereknek pedig az ezer fős ellentáborral kellett szembenézniük. A mérkőzés elején a szatmáriaknak nem igen volt miért örülniük, hiszen a hazaiak 10:2-re vezettek, sőt, az első negyed végére 14 pontosra növelték előnyüket. A rövid pihenés sem segített a szatmáriaknak, 35:14-es aradi vezetésnél pedig végképp elúszni látszott a meccs a szatmáriak számára.

Fleseru tanítványai ekkor sem adták fel, a második negyedet végül sikerült döntetlenre zárni, de így is megmaradt a hazai, 14 pontos előny. A szünetet követően szinte megtáltosodtak a lányok: öt perccel a kezdés után már 45:37 lett az eredmény, a negyed végére pedig három pont volt a különbség. Teilane kosarával a folytatásban egyenlített is a szatmári gárda (56:56), a meccs végén pedig már a szatmári drukkerek örültek az 5 pontos győzelemnek.

„A szív és a lélek diadala volt ez, nagyon örülünk annak, hogy ez a fiatal csapat jókora hátrányban sem adta fel, és nagy küzdeni tudásról adva tanúbizonyságot megnyerte a mérkőzést” - mondta el a Szatmár.ro-nak Éles Péter menedzser.

Éles egy másik jó hírrel is szolgált: a fővárosban sorsolással döntöttek a Román Kupa négyes döntőjének párosításairól, illetve a helyszínről. A március 25-26-án rendezendő Final Fourt a VSK rendezheti, az elődöntőkben a VSK a Craiovával, az Arad a Sepsiszentgyörggyel találkozik. A Final Four megrendezési jogáért egyébként a Arad és Sepsiszetgyörgy is versenyben volt.

A osztály, rájátszás, 10. forduló: Aradi BC ICIM–Szatmárnémeti VSK 64:69 (25:11, 18:18, 10:21, 11:19). A szatmári pontszerzők: Mehmedic 13, Pop 13, Oaljuwon 12 (7 lepattanó), Teilane 11 (13 lepattanó), Drake 10, Orosz 9, Bjork 1. Az aradai pontszezők: brosovszky 14, Szavics 13, Graham 12, Toma 10, Ciocan 9, Roberson 4, Urban 2.

További eredmények: Craiovai U–Rapid 89:79, Bukaresti Olimpia–Alexandriai Teleorman 59:77, Sepsiszentgyörgyi LMK Sepsi BC–Temesvári BCM Bega 69:48.

A következő forduló, március 9. szerda: Szatmárnémeti–Craiova, Alexandria–Arad, Rapid–Temesvár, Olimpia–Sepsiszentgyörgy.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: